Πρόγνωση καιρού για 30/01/2011 και 31/01/2011

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Βελτιωμένος εμφανίζεται ο καιρός την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές. Βροχές θα πέσουν κυρίως από το μεσημέρι στα δυτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, ενώ παγετός προβλέπεται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 3 και 10 βαθμών Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που παροδικά τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία παρατηρούνται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Λίγες νεφώσεις αναμένονται στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ -6 και 9 βαθμών Κελσίου.
Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, αρχικά στα νότια και μετά το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ το βράδυ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, κυρίως τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στις Κυκλάδες, αλλά και στην Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 13 βαθμών Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο ανατολικό Αιγαίο 5-6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 6-7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για 31/01/2011
Στο Ιόνιο, τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοααντολικοί 4-6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
http://news.pathfinder.gr